Kodin sisäilman laatu – Keskiössä etätyön aikakaudella

Etätyöskentelyn yleistyminen on muuttanut monien työtapoja ja lisännyt kotona vietettyä aikaa. Tämä uusi normaali asettaa ilmanvaihtojärjestelmille entistä suurempia vaatimuksia. Kotien on nyt toimittava sekä asumisen että työskentelyn areenoina, mikä korostaa puhtaan ja terveellisen sisäilman tärkeyttä.

Tässä muutamia käytännön vinkkejä, joiden avulla voit parantaa kodin sisäilmaa ja sitä kautta omaa työtehoasi ja hyvinvointiasi:

  • Ilmanvaihdon säätöjen tarkistus: Tarkista, että ilmanvaihto toimii jatkuvasti ja tehokkaasti. Varmista, että kaikki venttiilit ovat auki ja ilmanvaihto on säädetty optimaaliseksi.
  • Säännöllinen puhdistus: Pidä kotisi puhtaan ja pölyttömänä. Imuroi ja pyyhi pölyt säännöllisesti, ja käytä mahdollisimman vähän ärsyttäviä siivousaineita.
  • Lämpötilan ja kosteuden hallinta: Ylläpidä sopivaa lämpötilaa, yleensä suositellaan 20–22 astetta. Lisäksi, jos käytät ilmankostutinta, muista käyttää sitä maltillisesti.
  • Suodattimien säännöllinen vaihto: Varmista, että ilmanvaihtojärjestelmäsi suodattimet vaihdetaan kahdesti vuodessa. Tämä on erityisen tärkeää, sillä puhtaat suodattimet varmistavat raikkaan sisäilman.

Energiatehokkuuden ja sisäilman laadun yhteys

Tehokas ilmanvaihto ei ainoastaan paranna sisäilman laatua, vaan auttaa myös säästämään energiaa. Lämmöntalteenottojärjestelmät (LTO) ovat erinomainen esimerkki siitä, miten moderni teknologia voi tukea sekä energiansäästöä että sisäilman puhtautta.

Ammattilaisen ja taloyhtiön rooli kodin ilmanvaihdon ylläpidossa

Vaikka omakotitaloissa asuvilla ylläpitotoimet ovat pitkälti kotitalouksien omalla vastuulla, tilanne on toinen, jos asut rivi- tai kerrostaloasunnossa. Niissä taloyhtiöllä on entistä suurempi vastuu asuntojen hyvästä sisäilmasta. Tässä kohdin ammattilainen voi tarjota korvaamattoman panoksen taloyhtiön ilmanvaihtojärjestelmän huoltoon ja ylläpitoon.

Qviba Oy:n asiantuntijat ovat valmiita auttamaan taloyhtiötänne varmistamaan, että ilmanvaihtojärjestelmäsi toimii tehokkaasti ja turvallisesti. Ota asia puheeksi isännöitsijän tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan kanssa, jos koet asuntosi sisäilmassa parantamisen varaa!

Qviba Oy – Parempi ilmanvaihto! Parempi elämä!

Kiinnostuitko?