Suomen rakennuksista 15 % esiintyy sisäilmaongelmia ja 800.000 suomalaista altistuu päivittäin huonolle sisäilmalle. Vietämme 90 % ajasta sisätiloissa ja hyvällä sisäilmalla voidaan välttää jopa 35 % lyhytaikaisista sairauspoissaoloista.
TUOTTO
Kiinteisöjen tuotto on huomattavasti parempi kun sisäilma asiat ovat kunnossa. Tulevaisuudessa myös tehdyt invetoinnit sekä olemassa olevalla datalla on merkittävä hytöy investoinnin arvonmäärittelyssä.
SÄÄSTÖ
Ylläpitokuluissa on 30% säästöjä saavutettavissa kun huolto on ennakoitua ja säännöllistä verrattaessa viivästyksiin.
Mitä kiinteistöjen anturointi ja etävalvonta sisältää?
Toimitilojen ilmanvaihdon sekä ilmanlaadun seuraaminen erilaisten etäluettavien laitteiden avulla. Laitteet ovat Datalogger laitteita jotka ovat joko paikallisia tai etäluettavia, yleisesti wifi verkon kautta. IOT laitteisto on kiinteistön kokonaishallintaan hyvin soveltuva järjestelmä.
Sisäilman laatua voidaan seurata VOC, hiilidioksidin ( CO2 ), kosteuden, lämpötilan sekä paine-erojen avulla.
Parhaat tulokset saadaan oikein sijoitetuilla antureilla sekä pidemmän aikavälin seurantajaksolla. Aikajakson pituudeksi suositellaan tilakohtaisella dataloggerien avulla kahden viikon jaksoa. Kiinteistökohtaiset anturointien aikajaksot perustuvat jatkuvaan seurantaan, näin ollen jaksot ovat yleisesti 36-48kk pituisia.
Aktiivisen mittauksen perusteella saatavat käyrästöt auttavat tulkitsemaan sisäilman laadun tasoa sekä myös päättelemään kohteen energiatehokkuuden tasoa lämpötilan suhteen. Kyseessä on todellisen sisäilmajohtajan työkalu.